magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
» Madaras földtani alapszelvény
Madaras földtani alapszelvény
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tájékoztató a Madarasi téglavető földtani képződmény természeti emlék természetvédelmi kezelési tervével kapcsolatban

A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény (továbbiakban: Tvt.) 25. §-ában, illetve 36. §-ában foglaltak, továbbá a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítőjére és tartalmára vonatkozó szabályokról szóló 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet (továbbiakban: rendelet) alapján a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság előkészítette a védelemre tervezett Madarasi téglavető földtani képződmény természeti emlék természetvédelmi kezelési tervét. A Tvt. 24. § (3) bekezdés b) pontja értelmében a védetté nyilvánító jogszabály tartalmazza a következőket: „A védett természeti területen a természetvédelmi kezelési módokat, korlátozásokat és tilalmakat, továbbá az egyéb kötelezettségeket a védetté nyilvánító jogszabályban kell megállapítani”.

Az elkészült természetvédelmi kezelési terv a védett természeti terület (Tvt. 4. § g) pont) és természeti értékei megóvását, fenntartását, helyreállítását, valamint bemutatását szolgálja. Ennek keretében kidolgozásra kerültek természetvédelmi kezelési módok, továbbá gazdasági, gazdálkodási tevékenységekre vonatkozó korlátozások, tilalmak és egyéb kötelezettségek, a tervezési területre vonatkozó előírások.

A tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók véleményének megismerése a tervezési területtel érintett települési önkormányzat és az igazgatóság a természetvédelmi kezelési terv tervezetét a hirdetőtáblájára 30 napra kifüggeszti, valamint ezzel egyidejűleg a hivatalos honlapján is közzéteszi.

A kifüggesztés napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére a tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók észrevételt tehetnek.

A központi államigazgatási szervek területi szervei, települési önkormányzatok részére a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közvetlenül megküldte a természetvédelmi kezelési terv tervezetét. A tervezettel kapcsolatban e szervek – tevékenységi körüket érintően – 30 napon belül jogosultak véleményt adni.

A természetvédelmi kezelési terv tervezetével kapcsolatban a természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek is jogosultak véleményt nyilvánítani a kifüggesztéstől számított 45 napon belül.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a természetvédelmi kezelési terv előkészítése során szerkesztett, a tervezési terület lehatárolását megjelenítő térképbe való betekintést székhelyén biztosítja (6000 Kecskemét, Liszt F. utca 19., hétfő-csütörtök:8.30-16.30-ig). 
 
 
 
 
 
   
 
2019. 07. 05. Oldal nyomtatása
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design