magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
» Katymári téglavető földtani képződmény természeti emlék
Katymári téglavető földtani képződmény természeti emlék
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény (továbbiakban: Tvt.) 25. §-ában, illetve 36. §-ában foglaltak, továbbá a természetvédelmi kezelési tervek készítésére, készítőjére és tartalmára vonatkozó szabályokról szóló 3/2008. (II. 5.) KvVM rendelet (továbbiakban: rendelet) alapján a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság előkészítette a védelemre tervezett Katymári téglavető földtani képződmény természeti emlék természetvédelmi kezelési tervét. A Tvt. 24. § (3) bekezdés b) pontja értelmében a védetté nyilvánító jogszabály tartalmazza a következőket: „A védett természeti területen a természetvédelmi kezelési módokat, korlátozásokat és tilalmakat, továbbá az egyéb kötelezettségeket a védetté nyilvánító jogszabályban kell megállapítani”.

Az elkészült természetvédelmi kezelési terv a védett természeti terület (Tvt. 4. § g) pont) és természeti értékei megóvását, fenntartását, helyreállítását, valamint bemutatását szolgálja. Ennek keretében kidolgozásra kerültek természetvédelmi kezelési módok, továbbá gazdasági, gazdálkodási tevékenységekre vonatkozó korlátozások, tilalmak és egyéb kötelezettségek, a tervezési területre vonatkozó előírások.

A tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók véleményének megismerése a tervezési területtel érintett települési önkormányzat és az igazgatóság a természetvédelmi kezelési terv tervezetét a hirdetőtáblájára 30 napra kifüggeszti, valamint ezzel egyidejűleg a hivatalos honlapján is közzéteszi.

A kifüggesztés napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére a tulajdonosok, vagyonkezelők, gazdasági tevékenységet folytatók észrevételt tehetnek.

 A központi államigazgatási szervek területi szervei, települési önkormányzatok részére a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közvetlenül megküldte a természetvédelmi kezelési terv tervezetét. A tervezettel kapcsolatban e szervek – tevékenységi körüket érintően – 30 napon belül jogosultak véleményt adni.

 A természetvédelmi kezelési terv tervezetével kapcsolatban a természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek is jogosultak véleményt nyilvánítani a kifüggesztéstől számított 45 napon belül.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a természetvédelmi kezelési terv előkészítése során szerkesztett, a tervezési terület lehatárolását megjelenítő térképbe való betekintést székhelyén biztosítja (6000 Kecskemét, Liszt F. utca 19., hétfő-csütörtök:8.30-16.30-ig).

átnézeti térkép

térkép1

térkép2

tájéloztató

szakmai tájékoztató

kezelési terv

 
   
 
2014. 06. 04. Oldal nyomtatása
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design