NP-KISKUNSAG PORTAL - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA       english   deutsch   magyar   
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Állami földterületek igénybevétele
1.      Szupergyors Internet Projekt

A Digitális Nemzet Fejlesztési Programról szóló 1162/2014. (III.25.) Korm. határozatban döntött a Kormány a Szupergyors Internet Projekt megvalósításáról.

A szélessávú hálózatok fejlesztését elősegítő kormányzati intézkedésekről szóló 1338/2015. (V.27.) Korm. határozat megvalósíthatósága érdekében a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság a vagyonkezelésében lévő állami földterületek igénybevételével kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást teszi közzé:

1.1. Kijelölt kapcsolattartó

Az ügyek intézésére kijelölt kapcsolattartó:

Horváth Szimonetta

birtokügyi és természetvédelmi referens

horvathsz@knp.hu

Tel. szám:        06-76/482-611 

 

1.2. Nemzeti Földalapba tartozó területek

A tervezési fázisban minden pályázó cég előzetesen a Nemzeti Földalapkezelőt (továbbiakban NFA) köteles megkeresni az NFA vagyoni körbe tartozó (Magyar Állam tulajdonában lévő, termőföld) ingatlanok érintettsége esetén, hogy megkérje az előzetes tulajdonosi hozzájárulást. A végleges tulajdonosi hozzájárulást azonban csak a konkrét helyrajzi számos ingatlanlista és a végleges változási vázrajzok ismeretében tudja majd az NFA kiadni a nyertes pályázók részére.

Amennyiben a beruházás nem jár telekalakítással, csak az érintett ingatlanra az ingatlan-nyilvántartásban a vezetékjog bejegyzésével, és az ehhez szükséges változási vázrajz készítésével, úgy az NFA vagyoni kör esetében a pályázóknak mind a tulajdonosi joggyakorló szervezettől, mind a vagyonkezelőktől (Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság) illetve a használóktól (pl. haszonbérlők) meg kell kérniük a hozzájárulást a beruházás megvalósításához.

 

1.3. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez tartozó területek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez (továbbiakban MNV Zrt.) tartozó, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (továbbiakban KNPI) vagyonkezelésében lévő ingatlanok esetén az MNV Zrt. meghatalmazása alapján a KNPI jár el szolgalmi-, valamint (közérdekű) használati jog(ok) alapítása esetén az MNV Zrt. nevében és képviseletében is. Az eljárás során alkalmazandó szabályok, nyomtatványok, a kártalanítás mértéke az MNV Zrt. honlapján közzétett Szabályzatban (56/2010. számú vezérigazgatói utasítás) találhatóak meg.

A Szabályzat elérhetősége ITT: