magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Ismét Muzsikál az erdő a Hírös Városban
2018.05.17.
Kecskemét, 2018. május 17. – Idén is gazdag programkínálattal várja a családokat, a természetet és a jó zenét kedvelőket a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban elnevezésű rendezvény Kecskeméten a Nyíri erdőben 2018. május 26-án, és Lakitelek-Tőserdőn, a szabadstrandon május 27-én, Gyereknapon. Részletek »
Ártalmatlanok az óriás tőrösdarazsak
2018.05.16.
Sokakban riadalmat keltenek a májusban megjelenő óriás tőrösdarazsak (Megascolia maculata). Alaptalanul, mert ezek a szelíd óriások sem az emberre, sem a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor segítenek kordában tartani a cserebogár-szaporulatot. Részletek »
Az év ökoturisztikai létesítvénye
2018.05.16.
Az ökoturizmus szereplői mérethetik meg magukat a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Idén azonban a korábbi évektől eltérően olyan, természethez kapcsolódó, autentikus élményeket nyújtó ökoturisztikai programokat keresünk, amelyek egy-egy hazai helyszín értékeinek megismerését teszik lehetővé. Fontos szempont, hogy az élmény több generáció számára együtt élvezhető, fizikai és infokommunikációs szempontból is hozzáférhető, a kapcsolódó tájékoztatás egyértelmű, többnyelvű legyen, és megfeleljen a digitalizáció keltette igényeknek is. Részletek »
Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun és Csongrád megyében
2018.05.09.
Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Bács-Kiskun és Csongrád megyében május 8-án. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt már májusban megkezdődött a nyári erdőtűzszezon. Részletek »
Változik a Természet Háza nyitva tartása
2018.05.07.
MADARAK ÉS FÁK NAPI GYERMEKRAJZ KIÁLLÍTÁS
2018.05.03.
Kihajtottuk a bivalyokat Zab-székre
2018.04.27.
Elérkezett az ideje, hogy kihajtsuk a bivalyokat a téli szállásukról a nyári legelőkre. A fülöpszállási Kígyós-háti állattartó telepről az egyik csorda a szabadszállási Zab-székre mehetett át ma reggel, ahol dús legelő várja őket. Ehhez az 52-es úton is át kellett kelniük, így azon a szakaszon 9:00 órakor néhány percre megállították a forgalmat a rendőrök. Részletek »
Határon átnyúló együttműködési program keretében növeljük a rákosi vipera élőhelyét Bugacon
2018.04.26.
Kihalással veszélyeztetett, kisméretű kígyófajunk, a rákosi vipera Bugacon megmaradt két élőhelyét egy erdősáv választja el, áthatolhatatlan akadályt jelentve a két oldalán élő példányoknak. Ezen segít egy most indult Interreg-IPA Magyarország –Szerbia pályázat, melynek hazai kedvezményezettje a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. A projekt magyarországi vonatkozásait 2018. április 25-én délután sajtótájékoztató keretében ismertettük a helyszínen. Részletek »
Kitüntetések a Föld Napja alkalmából
2018.04.21.
Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára a Föld Napja alkalmából két kollégánknak is kitüntetést adott. Részletek »
Milky Way, azaz a Tejút a Böddi-székről nézve
2018.04.21.
A Kiskunságban még vannak olyan kivételes területek, köztük a Dunatetétlen melletti szikes tó, a Böddi-szék is, ahol a fényszennyezés nem halványítja el az égbolton ragyogó csillagokat. Áprilisban az ilyen területekről már remekül megfigyelhető az éjszakai égboltot átszelő fehér, ködszerű sáv, a Tejút. A csillagos égboltról Bella László készített lélegzetelállító fotókat fotó április 14-én, a Böddi-széken.   Részletek »
Már a költésre készülődnek a túzokok a Kiskunságban
2018.04.17.
A túzokkakasok közti márciusi vetélkedést követően április elejére többé-kevésbé rendeződtek az erőviszonyok a Kiskunság túzok lakta területein. A korábban a központi dürgőhelyen koncentrálódó kakascsapatok helyett hatalmas területen, elszórtan figyelhetők meg az immár teljes pompában tündöklő dürgő túzokkakasok. Részletek »
Biztonságos fészkek várták a hazatérő gólyákat
2018.04.12.
Bács-Kiskun megyében idén is több helyen kellett kicserélni a villanyoszlopon lévő gólyafészek-magasító állványokat vagy újat tenni a veszélyes, vezetékre rakott fészkek alá. A fészkek lakói azóta már megérkeztek, és el is foglalták új , biztonságos otthonaikat. Részletek »
Csillagséták nemzeti parkjainkban
2018.04.09.
2018. április 13-15. között a hazai nemzeti parkok a bolygók és csillagok világába kalauzolják a látogatókat az ún. Csillagséták alkalmával. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett Csillagtúra azért is különleges, mert nem csak a világűr, hanem egy föld alatt élő kisemlős, a 2018-ban év emlősének is választott földikutya titokzatos életével is megismerkedhetünk. Részletek »
OAKEYLIFE - Megújul a Kiskunság ékköve
2018.04.04.
A homoki kocsányos tölgyesek megőrzését, illetve azok jellegzetes növény- és állatfajainak védelmét igyekszik megvalósítani a Kunpeszér mellett található Peszéri-erdőben az Európai Uniós LIFE pályázat nyertese, az OAKEYLIFE projekt. A program szakmai nyitó rendezvényét tartották meg 2018. március 28-29-én Kecskeméten és Kunpeszéren. Részletek »
Túzokünnep 2018. rajzpályázat eredménye
2018.03.29.

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design