magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Tömörkény a medve utolsó észlelési helye
2018.06.07.
Tovább figyelik a június 6-án Tiszaalpár közelében észlelt barna medve mozgását. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a térségi polgárőrségek, és a helyi vadásztársaságok összefogásával zajlik a medve helyzetének folyamatos nyomon követése. Részletek »
Még keresik a szakemberek az elkóborolt medvét
2018.06.06.
Barna medvét figyeltek meg hétfőn, Abony térségében. Az állatot kedden Kocsér környékén, szerda reggel pedig már Tiszaalpár magasságában észlelték. Részletek »
Álláshirdetés - projektmenedzser
2018.06.06.
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet határozott idejű projektmenedzser munkakör betöltésére. Részletek »
Újra otthon a vihar után mentett ugartyúk
2018.05.29.
Megmentettek és néhány hét lábadozás után sikeresen szabadon engedtek egy sérülésből felgyógyult ugartyúkot munkatársaink. Az igen ritka, fokozottan védett madár valószínűleg nekirepülhetett egy fának vagy oszlopnak egy viharban, de szerencséjére a Böddi-széken zajló természetvédelmi program munkatársa, Németh Ákos még időben rátalált. Részletek »
Minden napra egy program
2018.05.28.
A mai nappal megkezdődött a Magyar Nemzeti Parkok Hete 2018 rendezvénysorozat, melynek keretében május 28. és június 3. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket az ország valamennyi nemzeti parkjában. Természetesen a Kiskunsági Nemzeti Parkban is!  Részletek »
Pro Aqua emlékérmet kapott egy kollégánk
2018.05.28.
A Magyar Hidrológiai Társaság Pro Aqua emlékéremmel tüntette ki Unyi Miklóst, a Böddi-széken zajló természetvédelmi Life projektünk koordinátorát. Részletek »
Tömegesen jelentek meg a pásztormadarak az országban
2018.05.25.
1995 óta nem jelent meg ilyen nagy számban a pásztormadár hazánkban. A Közép-Ázsia és Dél-Kelet-Európa sztyeppéin fészkelő madarak évről évre megjelennek hazánkban májusban, tavaszi vonulásuk során. Időnként még fészkelnek is nálunk. Részletek »
Állatértékesítés - nyilvános értékesítési eljárás
2018.05.17.
Ismét Muzsikál az erdő a Hírös Városban
2018.05.17.
Kecskemét, 2018. május 17. – Idén is gazdag programkínálattal várja a családokat, a természetet és a jó zenét kedvelőket a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban elnevezésű rendezvény Kecskeméten a Nyíri erdőben 2018. május 26-án, és Lakitelek-Tőserdőn, a szabadstrandon május 27-én, Gyereknapon. Részletek »
Ártalmatlanok az óriás tőrösdarazsak
2018.05.16.
Sokakban riadalmat keltenek a májusban megjelenő óriás tőrösdarazsak (Megascolia maculata). Alaptalanul, mert ezek a szelíd óriások sem az emberre, sem a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor segítenek kordában tartani a cserebogár-szaporulatot. Részletek »
Az év ökoturisztikai létesítvénye
2018.05.16.
Az ökoturizmus szereplői mérethetik meg magukat a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán. Idén azonban a korábbi évektől eltérően olyan, természethez kapcsolódó, autentikus élményeket nyújtó ökoturisztikai programokat keresünk, amelyek egy-egy hazai helyszín értékeinek megismerését teszik lehetővé. Fontos szempont, hogy az élmény több generáció számára együtt élvezhető, fizikai és infokommunikációs szempontból is hozzáférhető, a kapcsolódó tájékoztatás egyértelmű, többnyelvű legyen, és megfeleljen a digitalizáció keltette igényeknek is. Részletek »
Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun és Csongrád megyében
2018.05.09.
Tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Bács-Kiskun és Csongrád megyében május 8-án. Az átlagosnál melegebb időjárás miatt már májusban megkezdődött a nyári erdőtűzszezon. Részletek »
Változik a Természet Háza nyitva tartása
2018.05.07.
MADARAK ÉS FÁK NAPI GYERMEKRAJZ KIÁLLÍTÁS
2018.05.03.
Kihajtottuk a bivalyokat Zab-székre
2018.04.27.
Elérkezett az ideje, hogy kihajtsuk a bivalyokat a téli szállásukról a nyári legelőkre. A fülöpszállási Kígyós-háti állattartó telepről az egyik csorda a szabadszállási Zab-székre mehetett át ma reggel, ahol dús legelő várja őket. Ehhez az 52-es úton is át kellett kelniük, így azon a szakaszon 9:00 órakor néhány percre megállították a forgalmat a rendőrök. Részletek »

« Vissza     Előre »   

Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design