magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Megkezdődött a Magyar Nemzeti Parkok Hete
 
Folyamatosan nő a nemzeti parkok létesítményeinek és programjainak népszerűsége, 2010 óta már több mint 25%-kal emelkedett az igazgatóságok regisztrált látogatószáma – jelentette ki dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzeti Parkok Hete központi nyitórendezvényén május 24-én, Kecskeméten.
   
 

Dr. Rácz András az európai nemzeti parkok napján tartott eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly már több mint 1,6 millió látogatót regisztráltak a hazai nemzeti parkokban. A környezetügyért felelős államtitkár szerint a Magyar Nemzeti Parkok Hete évek óta nagy sikerrel megszervezett családi rendezvénysorozat, ami egyben az év legnagyobb ökoturisztikai programja is.

Hozzátette: ezen a kiemelt héten valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálattal, izgalmas kalandtúrákkal és családi programokkal várják az érdeklődőket, ingyenesen vagy kedvezményes áron, az ország egész területén.  Hangsúlyozta: az igazgatóságok feladatellátása túlmutat a természetvédelmi területek megőrzésén. Emellett ugyanis magas szakmai színvonalon látják el e területek vagyonkezelését; a védett természeti értékek és területek folyamatos monitorozását; az őshonos állatok genetikai állományának megőrzését; valamint a nemzetközi természetvédelmi kötelezettségek teljesítését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az államtitkár aláhúzta: hazánkban jelenleg több mint 800 létesítmény, tanösvény segíti az ökoturisztikai, környezeti nevelési tevékenységet, amelyből 349 részben vagy teljes egészében valamely nemzeti park igazgatóság fenntartásában van. Ezek közül kiemelkednek a természetvédelmi fogadó-, oktató- és látogatóközpontok, amelyek száma a folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően folyamatosan bővül - sorolta a körenyeztügyért felelős államtitkár. Kiemelte: a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban megvalósuló 92 természetvédelmi fejlesztésnek köszönhetően, csaknem 38 milliárd forint felhasználásával százezer  hektáron javul hazánk természeti állapota.

1909. május 24-én alakultak meg az első európai nemzeti parkok, Svédországban. Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999 óta ennek emlékére minden év május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját.

   
 
2019.05.24.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design