magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
A Természet Házában adták át az idei Pro Natura díjakat
 
Dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára öt Pro Natura díj, tíz Pro Natura emlékplakett és 21 miniszteri elismerő oklevél mellett átadta a Magyar Táj Díjat is Kecskeméten, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságon 2019. május 24-én.
   
 

A változatos természeti környezet, a gazdag élővilág közös örökség, védelme komoly feladat, amely ezek megismerésével és megmutatásával kezdődik. Ebben nyújthatnak óriási segítséget a nemzeti parkok - mondta Nagy István agrárminiszter a beszédében. A tárcavezető kiemelte: a nemzeti parkok ökoturisztikai szempontból is nélkülözhetetlenek, reprezentálják Magyarországot, majd hozzátette: a holnap kezdődő Magyar Nemzeti Parkok Hetének célja, hogy minél több embernek megmutassák ezeket az értékeket, és felhívják a figyelmet a természet törékeny gazdagságára, civilizációnk felelősségére.

Az agrárminiszter a biológiai sokféleség május 22-i világnapja kapcsán hangsúlyozta: alapvető, rendszerszintű változásokra, teljes paradigmaváltásra van szükség ahhoz, hogy a természet emberi élethez való hozzájárulásai hosszútávon, fenntartható módon az emberiség rendelkezésére álljanak.
A biológiai sokféleség rohamos csökkenésének megállításához ugyanis nem elegendő a környezet- és természetvédők erőfeszítése, minden egyes ember hozzáállásának változására, kényelme tekintetében áldozathozatalára szükség van - fogalmazott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyarország a világon elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta, majd hozzátette: a génmegőrzési tevékenységekre irányuló állami szerepvállalás növelése érdekében 2017-ben a szaktárca génmegőrzési stratégiát készített. Az idén induló, négyéves programra összesen 12,3 milliárd forintot fordít a kormány, amelyből 2019-ben 1,7 milliárd forintot lehet felhasználni.

Mindez egy óriási lehetőség a mezőgazdasági és élelmiszertermelés alapjait biztosító genetikai erőforrások megóvására, fejlesztésére, a génmegőrzésben való állami szerepvállalás megerősítésére, és egy állami, génbanki hálózat kialakulására – mondta, majd hozzátette: ennek érdekében pár napon belül megalakul a Nemzeti Biodiverzitási és Génmegőrzési Központ, mely két kiemelt génmegőrzési intézmény, a Növényi Diverzitás Központ és a Haszonállat- génmegőrzési Központ összevonásával zajlik.

Megyei díjazottak

Az ünnepségen az agrárminiszter és dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára átadott öt Pro Natura díjat, tíz Pro Natura emlékplakettet és 21 miniszteri elismerő oklevelet, valamint a Magyar Táj Díjat is.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói közül Pro Natura emlékplakettet kapott dr. Kardos Mária jogtanácsos, és miniszteri elismerő oklevelet vehetett át dr. Pigniczki Csaba és Sápi Tamás természetvédelmi őrkerület-vezetők.

Dr. Kardos Mária az Igazgatóság hatósági, igazgatási és birtokügyi feladatainak kiemelkedő ellátásáért, a védett természeti területek védettségi szintjének helyreállításában végzett tevékenységéért érdemelt emlékplakettet.

Dr. Pigniczki Csaba az Igazgatóság természetvédelmi oktatási, bemutatási, ismeretterjesztő porogramjainak szervezésében végzett munkájáért, a madártan területén a fajvédelmi tervek és programok kidolgozásáért kapta a kitüntetést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sápi Tamás a természetvédelmi őrkerületében a természeti értékek felmérésében, a kezelési feladatok összehangolásában végzett kiemelkedő munkájáért kapta a miniszteri elismerő oklevelet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Táj Díjat a Szőlőhegyi tájrevitalizáció a Zala megyei Pogányváron című pályázattal Zalaszentmárton, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Dióskál, Kerecseny községek és Pacsa város önkormányzata érdemelte ki, így ők képviselik Magyarországot az Európa Tanács Táj Díja pályázatán.

 

 

   
 
2019.05.24.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design