magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Természetfotó pályázat
 
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó pályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.
   
 

CÉL:
A kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2018. november 9-10-én, a VII. Fehértavi Darvadozás alkalmából. A Fehértavi Darvadozás fotópályázatán eredményesen szereplő alkotásokból a későbbiekben a szervezők a Szegedi Fehér-tó természeti értékeit bemutató kiadvány összeállítását tervezik.

FELTÉTELEK:
A pályázat nyilvános. Amatőr fotósok nevezhetnek, bármilyen fényképezőgép típussal, digitálisan készített felvételekkel.

A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt és az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat.

A kép feldolgozása során a korrekció a következő, kizárólag a teljes képterületet érintő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight)! Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák (fényérzékelőre tapadt por nyomai) eltávolítására. Engedélyezett a kép megvágása, és a kép orientációjának megváltoztatása. Engedélyezett továbbá a felvételek monocrome átalakítása.

A bemutatásra, ill. díjazásra kiválogatott képek exif-állományát a zsűri ellenőrzi, és kérheti az eredeti „nyers” kép bemutatását. Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet kizárja a pályázatból!

NEVEZÉS:

A pályázaton minden versenyző kategóriánként maximum 3 képpel indulhat. Pályázni az eredeti képről készített kisméretű, JPEG (lehetőleg Adobe RGB) formátumú képekkel lehet, amelyeket e-mailben kell a megadott címre elküldeni. A beküldött kép alakja bármilyen lehet, hosszabbik oldala minimum 1000, maximum 1400 pixel, panoráma kép esetén 1800 pixel nagyságú legyen. A díjazott, ill. kiállításra válogatott munkákat a szervezők utólag nagy felbontásban (interpolálás nélkül min. 5 MP felbontás) is bekérik a versenyzőktől, melyeket 30/40 cm-es méretben kinyomtatnak.

 

Nevezési díj: Pályázónként 1000.- Ft

 

 

A nevezési díjat átutalással, vagy csekken kell befizetni a KNPI bankszámlájára:

MNB 10025004-01743630

Közleményként kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét, valamint: „Természetfotó pályázat”

 

Nevezési határidő: 2018. október 7.

Eddig az időpontig a nevezési díjnak, és a nevezett fotóknak is be kell érkezni!

A nevezett fotókhoz meg kell adni a következő adatokat:

-          kép címe és fájlneve (regisztrációs név_sorszám_kategória)

-          szerző neve

-          e-mail cím

-          regisztrációs név (nem azonos a szerző nevével!)

 

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a nevezett fotók fájlneve mindig a regisztrációs névvel kezdődjön! A zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

A befizetendő nevezési díjjal kapcsolatos számlaigényét a nevezésben tüntesse fel! Számlát a KNPI kizárólag az átutaló személy/cég nevére, a beérkezés dátumával tud kiállítani!

 

E-mail cím: darvadozas.knpi@gmail.com


A beküldött képek szerzői joga a pályázóé. Az anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. Minden szerző a kiállítás fotóiból (díjazott és a kiállításra kiválogatott munkákból) készült anyagot megkapja e-mailen. A pályázó a kép beküldésével "kijelenti", hogy a fényképet ő készítette, és hozzájárul a kép nyilvános megjelentetéséhez a Fehértavi Darvadozás kapcsán, a kiírásban rögzített célokra. A szerző tudomásul veszi és elfogadja a pályázat feltételeit.

 

KATEGÓRIÁK:
1.         DARU:
A daru (Grus grus) művészi megjelenitése természetes környezetében.

2.         LILEFÉLÉK: A hagyományt követve évről-évre más, a vizes élőhelyekre, így a Szegedi Fehér-tóra is jellemző fajcsoport bemutatása a célunk, de a nevezett fotó más élőhelyen is készülhet. Idén az Charadriidae családba tartozó fajokat ábrázoló fotókat várjuk e kategóriában.

A zsűri felhívja a figyelmet arra, hogy a fészeknél történő fotózás súlyos természetfotós etikai vétség!

3.         VÍZ, AZ ÉLET FORRÁSA: A különféle élőlények szempontjából nélkülözhetetlen tiszta, természetes víz, és a vizes élőhelyek fontosságának művészi megjelenítése céljából a Fehértavi Darvadozás szervező partnere, a Szegedfish Hungary Kft. által kiírt kategória.

 

ÉRTÉKELÉS:

A pályázatra nevezett fényképeket szakmai zsűri értékeli.

Bírálók:

-          Sztanó János, ügyvezető igazgató, Szegedfish Hungary Kft.

-          Barkóczi Csaba, természetfotós, NaturArt

-          Széll Antal, természetfotós és természetvédelmi területfelügyelő; NaturArt, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

-          Vajda Zoltán, természetfotós és ökológus, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

 

Minden zsűritag sorrendet állít fel. A fotók a sorban elfoglalt helyük szerinti pontszámot kapják. A zsűritagok pontszámai összeadódnak, kategórianyertes a legkevesebb pontot kapott kép.

 

DÍJAZÁS:

Kategóriánként az első három helyezett részére oklevél, valamint a szervezők és szponzorok által felajánlott pénz-, és értékes tárgyjutalmak 240.000.- Ft összértékben. A VII. Fehértavi Darvadozás fotópályázatának fő támogatója a Szegedfish Hungary Kft.

 

Főszervező:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.

Ügyintéző: Albert András (30/481-2887, darvadozas.knpi@gmail.com)

   
 
2018.09.12.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design