magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Ki lesz 2017 Ifjú Kócsagőre? – Elérkezett az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntője
 
Izgalmas napok elé néznek az idei Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének résztvevői, akik háromnapos program keretében mérik össze elméleti tudásukat és gyakorlati ismereteiket Kunadacson, a Felső-Kiskunság természetvédelmi tájegységben 2017. szeptember 27-29-én.
   
 

Az idén immár ötödik alkalommal hirdették meg az Ifjú Kócsagőr Programot, melyet az Y-TriÁsz mozgalom, azaz a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság álmodott meg 2013-ban. A kezdeményezéshez később csatlakozott a Földművelésügyi Minisztérium, valamennyi hazai nemzetipark-igazgatóság, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a Hortobágyi Nonprofit Kft., valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány.

Az Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy felkeltse a 18-24 éves korosztály érdeklődését az értékteremtő programok iránt, betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára beszédével megnyitja az országos döntőt

 

Az országosan meghirdetett programra 46 egyetemista, főiskolás, illetve középiskolás diák jutott be. Minden versenyzőt egy-egy természetvédelmi őr segített mentorként a területi döntőkre való felkészülésben. A kócsagőr-jelöltek a mentoruk mellett eltöltött kéthetes szakmai gyakorlaton betekintést kaptak a természetvédelmi őrszolgálat munkájába, megismerték az adott nemzeti park természeti kincseit. Ezt követően területi döntők során dőlt el, hogy kik lesznek azok, akik az országos döntőben mérkőzhetnek a Tutajos és Matula Díjért Kunadacson, 2017. szeptember 27-29. között.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hagyományokhoz híven a döntőt mindig az a nemzeti park rendezi, ahonnan az előző évi győztes kikerült. Így idén – csakúgy, mint tavaly – a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnak jutott a megtisztelő feladat. A háromnapos versenyen a tíz hazai nemzetipark-igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) egy-egy kócsagőr-jelöltje és mentoraik mérik össze tudásukat.

Azon túl, hogy minden versenyző egy előadás keretében beszámol a mentorával töltött szakmai gyakorlata tapasztalatairól és számot ad elméleti tudásáról, különféle izgalmas és érdekes terepi feladatokat is meg kell oldaniuk. Olyan problémákat és helyzeteket fognak szimulálni a verseny rendezői, amelyek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában is előfordulnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tét a Tutajos és Matula Díj, a legjobb versenyző elnyeri a Tutajos, felkészítő mentora pedig a Matula díjat. Emellett a páros egy hatnapos tanulmányúton is részt vehet a csehországi Krokonose Nemzeti Parkban.

 

A program és az országos döntő támogatói:

Földművelésügyi Minisztérium, a hazai nemzetipark-igazgatóságok, Hortobágyi Nonprofit Kft., Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság, Kunadacs-, Kunszentmiklós-, Kunpeszér- és Apaj Önkormányzata, Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Szomor Húsüzem, Krokonose Nemzeti Park.

 

   
 
2017.09.27.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design