magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
Együttműködési megállapodást kötöttünk a Hírös Sport Nonprofit Kft-vel
 

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, minden évszakban egyszer, közös sétán mutatják be az érdeklődőknek a természetvédelmi terület színes állat- és növényvilágát. 

   
 

A megállapodást a séták helyszínén tartott sajtótájékoztatón jelentette be a két szervezet vezetője július 15-én.

A helyi jelentőségű természetvédelmi terület jobb megismeréshez járulnak hozzá az Évszakos séták, amelyben segítenek minket a Nemzeti Park nagy tudású és elkötelezett szakemberei – hangsúlyozta Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a Szabadidőközpont, amelyet Kecskemét ligetének is neveznek, már komoly látogatottságnak örvend, és a visszajelzések alapján egyértelmű, hogy aki ismeri, az szereti is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ügyvezető igazgató, a Szabadidőközpontot működtető gazdasági társaság céljaként fogalmazta meg, hogy „Széchenyiváros kertjét, Kecskemét ligetét” minél többen látogassák és ismerjék meg, fedezzék fel értékeit. Az Alföld közepén, Kecskeméten komoly jelentősége van a nagy területű összefüggő zöldfelületnek, amelybe beékelődött a nagy kiterjedésű vízfelület. 

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai Osztályának vezetője kiemelte: egy város élhetőségét nagymértékben meghatározza a zöldfelületek nagysága, hiszen a város nem létezhet természet nélkül.

„Az Évszakos séták mindig egy új arcát mutatják meg a helyi jelentőségű természetvédelmi területnek, amelyek során sokan meglepődnek, mennyi növény- és állatfajnak ad otthont” – mondta az osztályvezető. 

Ebben az évben már sikeresen lezajlott a Téli és a Tavaszi séta, melyeket a sajtótájékoztató után kezdődött Nyári séta követett. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Nyári séta témája a Szabadidőközpont vízi világa volt. A programok között szerepelt vízminőség-vizsgálat, nagyítókkal és mikroszkóppal figyeltük a természetes vizekben élő, szabad szemmel alig látható apró élőlényeket: a szúnyog- és szitakötő lárvákat, vízibolhákat, a vicces nevű pocikférget és társaikat.

A résztvevők szemléltető eszközök segítségével megtudhatták, mit okoz az élővilág számára a vízbe jutó olajszennyezés, a bemosódó mosó- és tisztítószer.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A séta sztárvendége egy erdei fülesbagoly volt, aki még fióka korában szorult emberi gondoskodásra. Egészséges, önmagáról gondoskodni képes fiatallá cseperedett, készen az önálló életre. Miután mindenki megszemlélte, lefotózta, meggyűrűztük, majd a Szabadidőközpontban szabadon engedtük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
   
 
2017.07.17.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design