magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
A Mátrában folytatódik a Muzsikál az erdő programsorozat
 

A „Muzsikál az erdő a Hírös városban” címmel kezdődött rendezvénysorozathoz a Kiskunsági Nemzeti Park is csatlakozott májusban. Jó szívvel ajánljuk hát, hogy aki teheti, vegyen részt a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok eseményein is.

   
 

Klasszikus és népzenei koncertek mellett szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket július 1. és 9. között.

A régiók közötti kapcsolatok építésének jegyében két kecskeméti együttes is fellép a rendezvényen: július 1-én a Lóca Együttes, 2-án pedig a Csörömpölők.

 A kilenc helyszínen megvalósuló rendezvényen erdei sportrendezvények, kiállítások, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási példák, valamint helyi termékek és értékek bemutatása is szerepel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A művészeti napok első helyszíne Tar, ahol erdei klasszikus zenei koncertet ad a Zeneakadémia hallgatóiból alakult kamarazenekar Ménesi Gergely vezényletével, majd a Tar Lőrinc Udvarház romnál a Muzsikás együttes.

A második nap Gyöngyöstarján - Sósirét ad otthont Csóka György Lepképtár című előadásának, fellép a Csörömpölők Együttes, a Duna Művészegyüttes, valamint Szalóki Ági és barátai is.
    

Mátraverebély-Szentkúton Pál István Szalonna és bandája, a székesfehérvári Vox Mirabilis Kórus és az Egri Szimfonikus Zenekar ad koncertet, Pálffy Géza A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában címmel tart előadást.
    

Mátraalmáson július 4-én Csík János és barátai, a Talamba Ütőegyüttes és a Portéka Színpad bábelőadása is várja a közönséget a kézműves programok és Tóth László ökológus baglyokról szóló előadása mellett.
    

A gyöngyöspatai erdei hangversenyen július 5-én a nagyváradi Osso Varadinum Fúvós Együttes, Kertész József erdész versmondó, Agócs Gergely néprajzkutató és tanítványa, Tóth Lilla (ének, hegedű) lép színpadra. A nap a Muzsikál az erdő borválogatás bemutatójával zárul.
    

Szurdokpüspökiben másnap Dévai Nagy Kamilla és tanítványai, a Cimbaliband és népi kézműves foglalkozások is szórakoztatják a résztvevőket. Galyatetőn a Nógrád Táncegyüttes, Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész, valamint az Alma Latina Együttes is fellép, Turi Attila építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja az organikus építészetről tart előadást.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kékestetőn Kodály szellemisége a mátrai erdőrengetegben címmel Fassang László orgona- és zongoraművész, valamint Szokolay Dongó Balázs duda-, furulya- és tárogatóművész műsora várja a közönséget. A Muzsla Néptáncegyüttes néptáncbemutatóval készül, Borovics Attila, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója a klímaváltozás hatásait ismerteti.

A rendezvény utolsó napján Gyöngyössolymos - Lajosházán a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása mellett a Duna Szimfonikus Zenekar, a Misztrál és a Petruska együttesek koncertjei is szerepelnek a programkínálatban.

Muzsikál az erdőt idén három térségben rendezik meg: Kecskemét térségében már lezajlottak a programok, Gyula környékén pedig szeptemberben várják majd az érdeklődőket. A határokon átnyúlóvá vált Muzsikál az erdő ősszel egy napra Nagyváradra is ellátogat.


A minden korosztálynak igényes szórakozást kínáló programsorozat túlmutat azon, hogy felhívja a figyelmet az erdők védelmére és a művészet támogatására, aktívan tenni akar a fenntartható jövő érdekében.

 
 
   
 
2017.06.30.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design