magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Mit jelent a KNPI címere?

Az óvó emberi kézben levő tojás a természet törékenységét jelzi.
A "hímes tojáson" levő minta a kiskunsági homokbuckás tájat, az itt jellemző
borókát, és Petőfi Az Alföld c. verséből is ismert vörös vércsét ábrázolja.

Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
A Mátrában folytatódik a Muzsikál az erdő programsorozat
 

A „Muzsikál az erdő a Hírös városban” címmel kezdődött rendezvénysorozathoz a Kiskunsági Nemzeti Park is csatlakozott májusban. Jó szívvel ajánljuk hát, hogy aki teheti, vegyen részt a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok eseményein is.

   
 

Klasszikus és népzenei koncertek mellett szakvezetéses erdei séták és ismeretterjesztő előadások is várják az érdeklődőket július 1. és 9. között.

A régiók közötti kapcsolatok építésének jegyében két kecskeméti együttes is fellép a rendezvényen: július 1-én a Lóca Együttes, 2-án pedig a Csörömpölők.

 A kilenc helyszínen megvalósuló rendezvényen erdei sportrendezvények, kiállítások, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási példák, valamint helyi termékek és értékek bemutatása is szerepel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A művészeti napok első helyszíne Tar, ahol erdei klasszikus zenei koncertet ad a Zeneakadémia hallgatóiból alakult kamarazenekar Ménesi Gergely vezényletével, majd a Tar Lőrinc Udvarház romnál a Muzsikás együttes.

A második nap Gyöngyöstarján - Sósirét ad otthont Csóka György Lepképtár című előadásának, fellép a Csörömpölők Együttes, a Duna Művészegyüttes, valamint Szalóki Ági és barátai is.
    

Mátraverebély-Szentkúton Pál István Szalonna és bandája, a székesfehérvári Vox Mirabilis Kórus és az Egri Szimfonikus Zenekar ad koncertet, Pálffy Géza A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában címmel tart előadást.
    

Mátraalmáson július 4-én Csík János és barátai, a Talamba Ütőegyüttes és a Portéka Színpad bábelőadása is várja a közönséget a kézműves programok és Tóth László ökológus baglyokról szóló előadása mellett.
    

A gyöngyöspatai erdei hangversenyen július 5-én a nagyváradi Osso Varadinum Fúvós Együttes, Kertész József erdész versmondó, Agócs Gergely néprajzkutató és tanítványa, Tóth Lilla (ének, hegedű) lép színpadra. A nap a Muzsikál az erdő borválogatás bemutatójával zárul.
    

Szurdokpüspökiben másnap Dévai Nagy Kamilla és tanítványai, a Cimbaliband és népi kézműves foglalkozások is szórakoztatják a résztvevőket. Galyatetőn a Nógrád Táncegyüttes, Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész, valamint az Alma Latina Együttes is fellép, Turi Attila építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja az organikus építészetről tart előadást.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kékestetőn Kodály szellemisége a mátrai erdőrengetegben címmel Fassang László orgona- és zongoraművész, valamint Szokolay Dongó Balázs duda-, furulya- és tárogatóművész műsora várja a közönséget. A Muzsla Néptáncegyüttes néptáncbemutatóval készül, Borovics Attila, a NAIK Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója a klímaváltozás hatásait ismerteti.

A rendezvény utolsó napján Gyöngyössolymos - Lajosházán a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása mellett a Duna Szimfonikus Zenekar, a Misztrál és a Petruska együttesek koncertjei is szerepelnek a programkínálatban.

Muzsikál az erdőt idén három térségben rendezik meg: Kecskemét térségében már lezajlottak a programok, Gyula környékén pedig szeptemberben várják majd az érdeklődőket. A határokon átnyúlóvá vált Muzsikál az erdő ősszel egy napra Nagyváradra is ellátogat.


A minden korosztálynak igényes szórakozást kínáló programsorozat túlmutat azon, hogy felhívja a figyelmet az erdők védelmére és a művészet támogatására, aktívan tenni akar a fenntartható jövő érdekében.

 
 
   
 
2017.06.30.
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.
Fehértavi darvadozás 2017.
www.kolon-to.com
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design