magyar english deutsch
Helyszín
Megye:
Település:
Időpont:
Időtartam:
Ingyenes:
Típus:
Kulcsszó:
A fenti szempontok közül legalább egy megadása kötelező.
Vagyonkezelési Koncepció

ITT

Áttekintő térkép

 
Az európai közösségi jelentõségû természetvédelmi rendeltetésû területekkel érintett földrészletekrõl
Natura 2000 helyrajzi számos lista településenként
A normaszöveg és e helyrajzi számos lista megtalálható ITT.
 
A térképi megjelenítés ITT érhető el.
Óra
 
Az óráról itt érdeklődhet.
 
Közadatkereső

Natura 2000 fenntartási tervek
 
» Pályázatok » KEHOP pályázatok » A puszta kapuja – természeti, kulturális és történelmi örökségeink bemutatása, fogadótér kialakítása Bugacon
A puszta kapuja – természeti, kulturális és történelmi örökségeink bemutatása, fogadótér kialakítása Bugacon
 

 

 

 

 

 

 

Pályázat címe: A puszta kapuja – természeti, kulturális és történelmi örökségeink bemutatása, fogadótér kialakítása Bugacon

Projekt azonosítója: KEHOP-4.1.0-15-2016-00052

Támogató szerv: A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Támogatás mértéke és összege: 100 %, 180.000.000 Ft

 

Projekt időtartama: 2016. szeptember 01.- 2018. november 30.

 

A projekt célja:

 
A Kiskunsági Nemzeti Park Bócsa-Bugac területegysége – mely a HUKN20024 kódszámú Bócsa-bugaci homokpuszta elnevezésű kiemelt jelentőségű természetmegőrzési (Natura 2000) terület is egyben – a Duna-Tisza közi hátság közepén terül el, a nemzeti park legnagyobb és domborzatát tekintve is egyik legváltozatosabb vidéke.

Bugac lassan 100 éve idegenforgalmilag is az egyik legismertebb tájegysége a hajdani kecskeméti pusztának. A hagyományos turizmus mellett, az ökoturizmus és a szakmai – ökológiai, földrajzi, földtani, tájtörténeti, régészeti, kulturális örökségvédelmi – látogatások (pl. terepgyakorlatok, konferenciák terepi programja) számára is vonzó helyszín.

A programok szervezését és lebonyolítását nehezíti, hogy a térségben nem található olyan fogadó-, bemutató épület, amely e programok kiindulási helye, a konzultációk, a terepi programhoz tartozó konferenciák megvalósítási helyszíne lehetne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt tevékenységei:

A projekt keretében megvalósuló beruházás a természeti, kulturális és történelmi örökségeink bemutatását szolgáló bugaci fogadótér létrehozását célozza meg, melynek elemei a következők:

  • Natura 2000 Központ – "KNP Bugac kapuja” fogadóépület létesítése,amely a környéken élő lakosság, a helyi gazdálkodók és a térségbe látogató vendégek számára a Natura 2000 hálózatról és élőhelyekről helyszínen történő tájékoztatást, információnyújtást, a térséget bemutató kiadványok és a nemzeti parki, illetve a helyi gazdálkodók termékeinek látogatók számára történő bemutatását és értékesítését szolgálja. Lehetőséget nyújt kiscsoportok természetismereti, néprajzi témájú foglalkoztatásának megvalósítására, konferenciák, továbbképzések, tárgyalások lebonyolítására.Az épület állandó kiállítása a térség Natura 2000 területeit, élőhelyeit, védett és fokozottan védett növény- és állatfajait, kultúrtörténeti, néprajzi értékeit mutatja be a megismerés, a felfedezés és játszva tanulás élményeinek megszerzése mellett.

  • „Homoki erdők emlékútja” tanösvény létesítése a legveszélyeztetettebb homoki erdőtársulások, továbbá a Natura 2000 jelölelő fajok bemutatását célozza.

  • Túraútvonal kialakítása, mely Bugac település valamennyi természeti-, néprajzi, régészeti kulturális örökségvédelmi elemét érinti, továbbá a már meglévő tanösvények irányított elérésére ad lehetőséget.

  • Szemléletformálást segítő tájékoztató és oktatási kiadványok, túrák és foglalkoztatások kialakítása, működtetése.

 

További információ:

Balázs Réka és Tóth Endre, szakmai felelősök, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, e-mail: balazsr@knp.hu, tothe@knp.hu.

 

 

   
 
2017. 01. 02. Oldal nyomtatása
Programnaptár
Természeti események
jan feb már ápr
máj jún júl aug
szep okt nov dec
SZÉCHENYI 2020 pályázatok
 
Átláthatósági nyilatkozat
KNPIg AKTUÁLIS

bejelentéseket
fogadják.

A környezetvédelem jeles napjai Kecskeméten.
A túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában
 
Facebook
 
Pannon szikes vízi élőhelyek helyreállítása a Kiskunságban
www.kolon-to.com
 
 
 
A szalakóta védelme a Kárpát-medencében


 
 
OAKEYLIFE
 www.kolon-to.com
RAPTORS PREY LIFE
 

 

Élet az erdőben
 
 
 
 
 
Kolon-tavi Madárvárta

www.kolon-to.com

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design